Ενημέρωση σχετικά με την πανδημία Covid-19

Ανακοίνωση

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ζούμε και εργαζόμαστε σε καιρό πανδημίας, που είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την εποχή μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των επισήμων οργάνων της πολιτείας και εφαρμόζουμε τα μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού.

Δυστυχώς η έλευση της πανδημίας δεν εξαφάνισε τα υπόλοιπα νοσήματα των ανθρώπων. Οι νεοπλασίες, οι ειδικές φλεγμονές, οι σοβαρές νόσοι με διαφοροδιαγνωστικά προβλήματα εξακολουθούν να προσβάλουν συνανθρώπους μας, και ανέκαθεν είμαστε εμείς στο κομβικό σημείο της διάγνωσης και του καθορισμού των προγνωστικών και προβλεπτικών δεικτών, μοριακών και μη. Όπως σε όλη την πορεία την εξάσκησης της Ειδικότητάς μας, δεν είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης στα επείγοντα περιστατικά, δεν «φαινόμαστε» στα εξωτερικά ιατρεία. Δουλεύουμε αδιαλείπτως στα Εργαστήριά μας και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη και υψηλού επιπέδου θεραπεία των ασθενών. Συνεχίζουμε και τώρα την εργασία μας οργανώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Εργαστήριά μας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης τις δύσκολες αυτές ώρες αποφασίσαμε την αναβολή του 37ου IUCP. Είμαστε επίσης σε διαδικασίες διερεύνησης της δυνατότητας αναβολής και του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου μας, για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα. Η επιστημονική μας ενημέρωση όμως δεν διακόπτεται. Σας προσκαλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε το πρώτο WEBINAR της ΕΕΠΑ με θέμα «Διαγνωστικά Διλήμματα στον Μαστό», την Τετάρτη 8/4/2020 στις 6-7 μμ. Θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες.

Στην παρούσα συγκυρία εστιάζουμε επίσης στην επιστημονική ενημέρωση σχετικά με την πανδημία COVID-19. Σας επισυνάπτουμε άρθρα σχετικά με την απενεργοποίηση του ιού SARS-CoV-2 σε ιστολογικά παρασκευάσματα, καθώς και κάποια πρώτα άρθρα που περιγράφουν τα παθολογοανατομικά ευρήματα σε ασθενείς με COVID-19.

Με ψυχραιμία, υπομονή και σύνεση θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή σοβαρή κρίση και με το καλό θα ξανασυναντηθούμε.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής


Εκτύπωση  
Επίσημη Ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής.
+30 210 6725532
Λεωφ. Δημοκρατίας 67 Νέο Ψυχικό Αθήνα 15451

Αίτηση εγγραφής

Για την εγγραφή σας στην εταιρεία, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία.